Cégismertető

Tekintse meg cégismertetőnket ide kattintva.

Megnézem

Engedélyek, Tanúsítványok

Tekintse meg tanúsítványainkat.

Megnézem

Állásajánlatok

Aktuális állásajánlataink

Szemcseszórás

Nagy teljesítményű görgőpályás szemcseszóró berendezéssel rendelkezünk.

Konténergyártás

Jó minőségben, erős kivitelben gyártunk fémhulladékok szállítására alkalmas konténereket

Ingatlan bérbeadás

Telephelyünk szomszédságában irodák, gyártóterületek, ipari ingatlanok bérelhetők.

Elnyert pályázatok


PROJEKTINFORMÁCIÓK

H-EKTG2/089349/2021/354254/001

A Sofém Kft. forgóeszköz finanszírozása GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaikorszerűsítése célú Hitelprogram keretében

palyazat

A kedvezményezett neve: SOFÉM Kereskedelmi, Szolgáltató és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18/B „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaikorszerűsítése célú Hitelprogram”
Szerződés száma:H-EKTG2/089349/2021/354254/001
A projekt címe:Készletbeszerzések és működési költségek finanszírozása a Sofém Kft-nél.
Kölcsön összege:80 000 000 Ft
Forgóeszköz finanszírozás tartalmának bemutatása: Vállalkozásunk jelentős készletállománnyal működik. A folyósított forgóeszköz kölcsön összegét készletbeszerzésre fordítjuk.


Technológiai fejlesztés a SOFÉM Kft-nél

palyazat

Projekt azonosító: GINOP-1.2.16-22-2023-03750
A kedvezményezett neve: SOFÉM Kereskedelmi, Szolgáltató és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság
A fejlesztés tárgya, célja: A beruházás keretében eszközbeszerzés, megújuló energia felhasználását célzó napkollektor rendszer telepítése, energetikai korszerűsítés keretében nyílászárócsere, valamint egy vezetői és menedzsment tanácsadási szolgáltatás kerül megvalósításra. A beszerzendő eszközöknek köszönhetően növekszik a termelési kapacitás, a termékek minősége.
Az elszámolható összköltség: 297 760 891 Ft
A feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 208 432 623 Ft
A támogatás mértéke: 70,00%
A projekt befejezési dátuma: 2023.08.31.

Projekt tartalmának bemutatása:
Az ollózó-bálázó berendezések kulcs berendezések a fémhulladékok kezelésében. A LEFORT SA (www.lefort.com) világszínvonalon piac vezető gyártó a fémhulladék ollózó-bálázó-préselő berendezések szegmensében. 2013-ban beszerzett KONKEROR 500-s szinte teljesen le amortizálódott. Ennek a kiváltására kerül beszerzésre egy modernebb kivitelű és 100 t-val növelt vágási erejű Lefort KONKEROR 600-s berendezés. A gép üzemeléséhez szűkséges a gyártó által tervezett fogadó vasbeton gépalap készítése is.
A recycling tevékenységben nagyon fontos a különböző szén-ötvözöttacélok, alumínium-, horgany-, réz-, nikkel-, krómötvözetek anyagösszetételének roncsolásmentes, gyors, pontos megállapítása, az eredmények archiválása és bizonylatolása. E célból kerül beszerzésre egy VANTRA VCR hordozható XRF elemanalizátor.
Nagy mennyiségű nagyfeszültségű légkábel került beszerzésre szerződéses partnerektől. A légkábel egy központi teherhordó acélsodronyra font alumínium huzal pászmákból áll. A klasszikus kábel újrahasznosítő berendezések (kábel darabolók, nyúzó gépek, schrederek, szeparátorok) alkalmatlanok a légkábel tekercsből való darabolására, valamint az acél és az alumínium szeparálására. A feladat megoldására egy erre a feladatra kifejlesztett TECNOEGOLOGY MULCHER 50 forgókéses nagyfeszültség-légkábel feldolgozó gép kerül beszerzésre.
Az acélszerkezetek és konténerek gyártásában szükséges a melegen hengerelt nyílt és zárt szelvények, kör profilok, csövek darabolása. A muzeális értékű, morálisan és fizikailag elavult fűrészgép cserére érett. Beszerzésre kerül egy modern, nagyobb vághatósági szelvényméretű, frekvencia váltó szabályozású, hidraulikus anyagszorítású, keretmagasság potencíóméteres állíthatóságú, vágásiszőg digitális kijelzésű Bomar Transverse 610.440 DGH fémipari szalagfűrészgép.
A projekt keretében beszerzésre kerül egy 160t préselő erejű CNC vezérlésű hidraulikus fémbálázó. A berendezés a laza réz, alumínium, acél másodnyersanyagokat minősített tölteté tömöríti. A töltetek átvételi ára nő, a tárolási, anyagmozgatási és szállítási költségek csökkennek.
Az energetikai korszerűsítés során egyrészt megújuló energia használatához egy napkollektoros rendszer kerül felszerelésre, hogy az épület HMV igényét részben megújuló energia felhasználásával tudják kielégíteni. Továbbá a régi, nagy hőveszteségi mutatókkal rendelkező nyílászárók cseréje is megvalósul, energiamegtakarítási és költséghatékonysági okokból.
Vezetői és menedzsment tanácsadás szolgáltatását is igénybe vesznek annak érdekében, hogy a vezetői döntések hatékonyságát növelni tudják


PROJEKTINFORMÁCIÓK

palyazat

H-EKTG2/106412/2023/354254/001
A Sofém Kft. forgóeszköz finanszírozása GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaikorszerűsítése célú Hitelprogram keretében
A kedvezményezett neve: SOFÉM Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18/B „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaikorszerűsítése célú Hitelprogram”
Szerződés száma: H-EKTG2/106412/2023/354254/001
A projekt címe: Készletbeszerzések és működési költségek finanszírozása a Sofém Kft-nél.
Kölcsön összege: 149 990 000 Ft

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának bemutatása:
Vállalkozásunk jelentős készletállománnyal működik, ezért a készleteink és a működési költségeink egy részének finanszírozásához vesszük igénybe a Kölcsönszerződés alapján folyósított forgóeszköz kölcsön összegét.


Technológiai fejlesztés a SOFÉM Kft. Debrecen, Hegedű utca 7. sz. alatti telephelyén

palyazat

Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-01583
A kedvezményezett neve: SOFÉM Kereskedelmi, Szolgáltató és Feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai fejlesztés a SOFÉM Kft. Debrecen, Hegedű utca 7. sz. alatti telephelyén
Elszámolható összköltség: 59 151 690 Ft
Visszatérítendő támogatás összege:39 500 000 Ft
A támogatás mértéke: 66,78 %

Projekt tartalmának bemutatása:
A SOFÉM Kft. tevékenységei közé tartozik a fémhulladékok kezelése, melynek meghatározó módja a tömörítés, bálázás, ezáltal a gépkocsivázak, acéllemez hulladékok, fémforgácsok, színesfém hulladékok 50%-70%-os térfogatcsökkentését lehet elérni és a szállított levegő mennyisége csökken. Ezeknek az előnyöknek és a költségoptimalizálási törekvéseinknek a figyelembevételével hoztuk meg azt az üzletpolitikai döntést, hogy a hulladékfeldolgozási tevékenységünkhöz beszerzünk egy fémhulladék bálázó gépet. Az eszköz telephelyi használatával a kohó desztinációjú irányvonatok vagonjainak kihasználtsága növekszik. Csökkennek a fajlagos szállítási költségek, nő a profit. Alapvetően a Debrecen, Hegedű utca 7. sz. alatti telephelyünkön hasznosítjuk, de lehetőség van arra, hogy amennyiben az eszközt a nyírbátori telephelyünkön, vagy más partnerünknél használjuk, a tehergépkocsink kihasználtsága növekszik. A projekt során beszerzésre kerülő bálázó műszaki színvonala hozzájárul a technológiánk megújulásához. A fejlesztés során beszerzésre kerülő berendezés a legmagasabb műszaki színvonalat jelentik a saját területükön. A bálázó beszerzésével és üzembeállításával nő a kapacitásunk, több munkalehetőséget adva a meglévő dolgozóinknak, illetve a költségoptimalizálással és profit növeléssel újabb fejlesztéseket tudunk elérni, amely további munkavállalók foglalkoztatását fogja igényelni, így akár létszámbővítést is eredményezhet.

A projekt befejezési dátuma: 2022. április 28.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01583


Vállalatirányítási rendszer bevezetése a SOFÉM Kft-nél

palyazat

Projekt azonosító: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01126
Projekt azonosító: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01126
Projekt címe: Vállalatirányítási rendszer bevezetése a SOFÉM Kft-nél
Kedvezményezett: SOFÉM KftA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt célja vállalatirányítási rendszer bevezetése és hardverek beszerzése a SOFÉM Kft.-nél. A projekt megvalósítása során a vállalatirányítási rendszer alábbi moduljai kerültek bevezetésre:
- CRM rendszer
- gyártási rendszer
- humánerőforrás menedzsment rendszer és bérszámfejtés
- kontrolling és döntéstámogatás rendszer
- beszerzési és logisztika rendszer
- táv- és csoportmunka
- pénzügyi- számviteli rendszer
- elektronikus iratkezelési rendszer
- workflow
- tudásmenedzsment
A projekt bruttó bekerülési költsége: 39 028 300 Ft.
A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege: 15 611 320 Ft.
A megítélt visszatérítendő támogatás összege: 19 514 150 Ft.
A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.02.05 – 2020.01.31
A projekt megvalósításának tényleges ideje: 2018.02.12 – 2019.11.29
Irányító hatóság: Pénzügyminisztérium


Pályakezdők alkalmazása a SOFÉM Kft-nél

palyazat

Projekt azonosító: GINOP-5.2.4-16-2016-00727
Projekt címe: Pályakezdők alkalmazása a SOFÉM Kft-nél
Kedvezményezett: SOFÉM KftA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A projekt célja, hogy az újonnan beindult vasúti járműjavítás és a vasúti teherkocsi kerékpárok gyártás tevékenységeknél felmerült munkaerőhiányt megfelelő képzettségű, pályakezdő szakemberekkel megoldjuk.
Felvételre került 8 fő gyakornok (CNC forgácsoló, mechatronikus, hegesztő), akik bértámogatásban részesültek.
Továbbá beszerzésre kerültek a következő berendezések és eszközök:
- egy 420 A-s, védőgázas, vízhűtéses, fogyó elektródás hegesztőgép
- egy 380 A-s védőgázas, fogyó elektródás hegesztőgép
- négy légkulcs
- tíz kicsi és öt nagy sarokcsiszoló
- négy autogén hegesztő-vágó készlet szerelvényekkel
- négy lángvágó puska
- hat garnitúra kéziszerszám (Krova készlet, csillag-villáskulcs készlet, csavarhúzó készlet) Irányító hatóság: Pénzügyminisztérium
A projekt befejezésének dátuma: 2018.05.27.
A megítélt támogatás összege: 29 827 650 Ft.
Támogatás mértéke: 100%


A Sofém Kft. telephelyinek kapacitás bővítése a versenyképesség fokozása érdekében

Projekt azonosító: ÉAOP-1.1.1/D-11-2011-0167
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
Nyírbátorban megépítésre kerül egy 206 m2-es csarnok épület, hőszigetelésre kerül a debreceni telephelyen lévő gyártócsarnok épület homlokzata és tetőszerkezete, felújításra kerül az öltöző, illetve beszerzésre kerül egy hídmérleg és egy lapmérleg.
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Bp. Wesselényi u. 20-22.
Közreműködő szervezet: ÉARFÜ Nonprofit Kft. 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.

Vasúti járműjavítás és fővizsgálat tevékenység elindítása a Sofém Kft-nél

Projekt azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2012-0254
A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 85%-os és a Magyar Köztársaság központi költségvetésének 15 %-os támogatásával valósul meg. Megépítésre kerül egy 6000 m2-es csarnoképület komplett infrastruktúrával, és beszerzésre kerülnek kocsik javításához szükséges eszközök.
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Bp. Wesselényi u. 20-22.
Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1139 Bp. Váci út 83.
Bővebb információt ITT talál a beruházásról!

Telephelyfejlesztés és csarnoképítés a Sofém Kft-nél

Projekt azonosító: ÉAOP-1.1.1/D-2009-0016
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. Megépítésre került egy 610 négyzetméteres szerelőcsarnok, egy 270 négyzetméteres bontócsarnok és lebetonozásra került 4200 négyzetméter hulladéktároló terület, olajleválasztó berendezéssel ellátva.
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Bp. Wesselényi u. 20-22.
Közreműködő szervezet: ÉARFÜ Nonprofit Kft. 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.

Kábelfeldolgozó tevékenység megvalósítása a Sofém Kft. nyírbátori telephelyén

Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-02087
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Megépítésre került egy 105 m²-s kábelfeldolgozó csarnok és ki lett alakítva a villamos energia betáp.
Beszerzésre kerültek a következő gépek és eszközök: 1 db Guidetti PMG 400 E előaprító gép kihordó szalaggal, 1 db Guidetti Sincro 415 EKO kábel újrahasznosító gép, 1 db Holmatro ICU 10 A10 típusú hidraulikus mobil kábeldaraboló berendezés, 1 db Tecnoecology Maxi 100 kábelnyúzó, 1 db kompresszor, 1 db Kézi kővágó motorfűrész, 1 db Tailift ZFD25 típusú emelővillás targonca, 3 db fém konténer.
A projekt befejezési dátuma: 2018.01.15
A projekt bruttó bekerülési költsége: 54 982 150 Ft.
A megítélt támogatás összege: 38 487 505 Ft.
Támogatás mértéke: 70%.

Vasúti kerékpárok gyártása a Sofém Kft-nél

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00808
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja új tevékenységként a vasúti teherkocsi kerékpárok gyártásának bevezetése.
Beszerzésre kerültek a következő eszközök:
• egy szemcseszóró terem komplett gépészettel,
• egy vasúti tengelyesztergáló és ultrahangos anyagvizsgáló berendezés
• egy vasúti keréktárcsa esztergáló CNC célgép
• egy alkatrész mosó berendezés,
• egy vasúti kerék le-felsajtoló berendezés,
• egy belső feszültségmérő,
• egy vasúti kerékpár CNC eszterga,
• öt ellenőrzési műszer (a vasúti szabványoknak megfelelő)
• egy indukciós csapágyhevítő rendszer,
• egy vasúti vonó-ütköző készülék, rugómérő állomás,
• egy mobil vasúti fékerő beállító és ellenőrző berendezés,
• egy emelővillás targonca
Irányító hatóság: Nemzetgazdasági Minisztérium
A megvalósítás helyszíne: 4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 10. hrsz.: 17189/68.
A projekt befejezésének dátuma: 2018.12.30
A projekt bruttó bekerülési költsége: 825 154 382 Ft.
A megítélt támogatás összege: 412 577 191 Ft.
Támogatás mértéke: 50%

ISO 9001:2008 szerinti Minőségirányítási- és ISO 14001:2004 szerinti Környezetirányítási rendszert működtetünk.

Tekintse meg bemutatkozó videónkat

A videóban bemutatjuk cégünk szolgáltatásait.

SOFÉM Kereskedelmi Szolgáltató
és Feldolgozó Kft.
Hulladék-Nagykereskedelem, Fém- És Vashulladék, Nyersanyag Hasznosítás